Slow Fashion

Loving your Wardrobe is Loving the Environment

Slow Fashion wil zeggen dat kleding geproduceerd wordt volgens een gezond economisch systeem waarbij een negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk beperkt wordt en waarbij energie en natuurlijke grondstoffen zoveel mogelijk bespaard gebleven worden. Daily Mantra werkt alleen maar met leveranciers die dit principe naleven en ondersteunen. Zo zijn niet alleen de shirts en de labels van 100% biologisch katoen, maar ook de prints worden bedrukt met kleurstoffen zonder chemicaliën. Het katoen van de shirts is vervaardigd van grondstoffen waarvan de herkomst volledig herleidbaar is, voldoet aan het 100% EarthPositive ® label en voldoet aan de volgende standaarden:

Fair Wear

De shirts worden gemaakt in fabrieken waar de volgende voorwaarden gelden:

  • Geen kinderarbeid
  • Geen gedwongen arbeid
  • Veilige en gezonde werkomstandigheden
  • Legale arbeidscontracten
  • Salarissen die voldoende zijn om van te leven
  • Vrijheid om zich aan te sluiten bij belangenbehartigende associaties en de
  • Vrijheid tot collectief onderhandelen
  • Geen discriminatie
  • Geen excessieve arbeidsuren

Zie fairwear.org voor meer informatie.

Climate Neutral

De CO2 voetafdruk van de productie van de shirts van Daily Mantra is met 90% gereduceerd door middel van een combinatie van innovatief product ontwerp, organische landbouwteelt, efficiënte productie technieken en door om te schakelen naar gebruik van windenergie. Hierdoor kunnen de shirts van Daily Mantra het label “Climate Neutral” dragen.

PETA Approved Vegan

Alle producten van Daily Mantra voldoen aan de PeTA approved VEGAN standaarden. Dit betekent dat er geen leer, bont, wol of huid is verwerkt in de producten.

Global Organic Textile

Door te voldoen aan de Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt gewaarborgd dat het katoen daadwerkelijk organic is en dat de productie van de kledingstukken milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord geschiedt. Zie global-standard.com voor meer informatie.

Global Recycled Standard

De Global Recycled Standard waarborgt dat de productiestroom binnen bedrijven en tussen bedrijven onderling geschiedt onder gezonde werkomstandigheden en met een zo min mogelijk milieubelastende en chemische impact. Dit geldt voor alle stappen in de keten: productie, opslag, handling en transport.

Wij streven ernaar de productie, opslag en distributie telkens weer te optimaliseren zodanig dat onze brand daadwerkelijk Slow Fashion blijft en tegelijkertijd betaalbaar.

Dank je voor het ondersteunen van onze filosofie.

Naar de shop Mantras