Mijn verhaal

If you loved yourself today a bit more than you did yesterday, you have grown.

Iets wat mij altijd onbewust bezig gehouden heeft in mijn leven is het willen voldoen aan andermans verwachtingen. Ik deed alleen maar dingen waarmee ik direct erkenning kreeg van buitenaf. Daar leefde ik op: ik wist niet beter. Tot het moment dat de relatie met mijn ex, waar ik 12 jaar mee samen was en met wie twee kinderen heb, vrij abrupt beëindigde. Ineens was ik op staande voet ‘ontslagen’ van mijn rol als partner en als vader van het gezin. Ik werd op mezelf teruggeworpen. Iets wat ik niet kende en ik als zeer oncomfortabel ervoer.

Ik en de Ander

In mijn zoektocht naar Wie Ben Ik In Verhouding Tot De Ander kwam ik tot het inzicht dat ik daar geen antwoord had. Ik ontleende mijn identiteit aan in wat de ander van mij vond. Doordat ik al vele boeken en cursussen over persoonlijke ontwikkeling had gelezen en gevolgd, wist ik wel al dat je pas van een ander kunt houden als je eerst van jezelf hebt leren houden. Ik wist dat echter met mijn hoofd heel goed, maar echt weten deed ik het niet.

Ik intensiveerde mijn tijdsbesteding aan meditatie, sporten, opleidingen, therapie en lifestyle. En langzamerhand drong het besef tot me door dat mijn emoties en mijn gedachtes simpelweg bronnen van informatie zijn en dat ik keuze heb om daar mee om te gaan zoals ik dat wil. Het is maar waar ik in geloof over mezelf dat uiteindelijk ook waarheid wordt. Het luisteren naar guided meditations en muziek met positieve mantra’s heeft me daar heel veel bij geholpen. Langzaam begon ik mijn eigen overtuigingen te herprogrammeren.

Het idee Daily Mantra

Via Google kwam ik terecht op de onderzoeken van Dr. Masaro Emoto, die in de jaren ‘90 experimenten deed waarbij hij de effecten van woorden, gebeden en muziek op de kristallijne structuur van water onderzocht. Hij kreeg verbluffende resultaten en ik wilde er meer van weten. Zo stuitte ik op meer onderzoeken die het effect van positieve mantra’s op de belevenis van welzijn aantoonden.

En zo ontstond langzaam het idee om het label Daily Mantra op te zetten. Met als doel kleding te maken met positieve mantra’s erop geprint die je systeem voeden door ze simpelweg te dragen en er in te geloven. Door de mantra’s in spiegelbeeld te printen op de shirts is de tekst naar jezelf toe gericht, in plaats van naar buiten toe, wat er nog een extra dimensie aan geeft en een leuk visueel effect.

Daily Mantra is voor mij een samensmelting van vele dingen die ik belangrijk vind: ik geloof in de filosofie erachter, ik kan er mijn creativiteit in kwijt, ik draag mijn steentje bij aan een meer sustainable wereld en ik hoop anderen te kunnen inspireren door in de kracht van het geloven in jezelf te ervaren. Ik hoop dat het jou net zo voedt als dat het mij voedt.

Dank je voor het steunen van mijn filosofie. 

Naar de shop Slow Fashion